Art i recursos educatius

MMS. Missatges d’aproximació a l’art contemporani

 

 

 

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

De 2012 a l’actualitat

MMS és un projecte que va néixer l’any 2012 i que ha esdevingut un programa estable dins l’oferta del Departament Educatiu de la Fundació Joan Miró de Barcelona.

El projecte posa en relació alumnes de batxillerat artístic de 4 instituts amb l’art emergent, a partir de la programació anual de l’Espai 13 i d’un seguit d’estratègies metodològiques i d’accions pràctiques al llarg d’un curs escolar. Els grups participen en el programa de forma continuada en les diferents edicions per tal de consolidar les dinàmiques aplicades i aportar conclusions comunes al projecte.

Concebut des d’una perspectiva de col·laboració, el projecte promou la relació entre els grups participants en l’activitat, els educadors, els comissaris, els artistes i les exposicions del cicle mitjançant diverses propostes de treball que es desenvolupen tant al centre educatiu com a l’espai expositiu, amb la intenció de facilitar el contacte amb l’art emergent des de diferents perspectives i moments del procés artístic.

La dinàmica defuig d’una estructura excessivament tutoritzada i rígida i és permeable a les influències de cada context, sensible a les particularitats de cada centre i voluntàriament oberta.

En línies generals, però, el projecte consta d’una estructura base que contempla: sessions de treball al centre,
contacte directe amb artistes i comissaris,
visites a les exposicions del cicle de l’Espai 13 i
trameses postals al llarg de tot el curs amb propostes pràctiques i material complementari.

El projecte compta amb un blog a on es recull tota la informació relacionada i que serveix com a portal a on compartir les diferents experiències i les aportacions dels grups participants.

http://mmsfundaciomiro.blogspot.com.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: